czwartek, 7 listopada 2013

Pasta z pomidorów

Pasta idealna na śniadanie, lekka i puszysta o intensywnym smaku pomidorów. Możemy podać ją z dowolnymi dodatkami. Mi wystarczył świeży chleb, kilka listków sałaty i filiżanka herbaty.
Ps. To chyba najkrótszy wpis na moim blogu :)




Porcja na 1 śniadanie dla 2 osób

5 suszonych pomidorów
2 świeże pomidory
1 żółtko z jajka ugotowanego na twardo
3 łyżki oliwy ze słoika z pomidorów suszonych
sól i pieprz do smaku


  • Świeże pomidory przelej wrzątkiem i usuń skórkę. Pokrój w ćwiartki i usuń pestki.
  • Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę i od razu podawaj. Pasta przełożona do pojemnika wytrzyma w lodówce do 3 dni.
Smacznego!






2 komentarze :

  1. Czyżbym miała przyjemność jeść tą oto pastę podczas sobotniej uczty lasagniowej >?? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, jadłaś inną :) Skoro Wam smakowała to chyba powinna znaleźć się na blogu ;)

      Usuń